dog uden

NIEUWS

 

18 januari 2014 BRABANTS JEUGDTOERNOOI IN HET KADER VAN DE BRABANTSE COMPETITIE

Diverse DOG jeugdleden hebben aan dit toernooi met succes meegedaan! Bekijk hier de uitslagen en de foto's!

 

28 juli 2013, einde Nijmegen open 2013

De Nijmegen Open is weer verleden tijd. Spannende ontwikkelingen! Lees verder »

 

DE BALANS 15 JAAR, FEEST OP 23 JUNI 2013

De Balans bestaat 15 jaar, en dat vieren ze a.s. zondag 23 juni! Van 13.00 tot 16.00 uur is het daar feest. Ook de damvereniging DOG is aanwezig. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom om te komen kijken hoe leuk het dammen is! Lees verder »

 

23 oktober 2012
Vier spelers DOG door naar derde ronde Brabantse beker

Met zeven spelers drong DOG Uden door tot de tweede ronde van de Brabantse beker, die in Tilburg werd gespeeld. Vier van hen plaatsten zich voor de derde ronde. Lees verder »

 

20 oktober 2012
Brabantse damkampioenschappen van start in Uden

DOG Uden organiseert dit jaar in samenwerking met de PNDB het damkampioenschap van Brabant voor senioren. In de Kom In werden de eerste twee ronden gespeeld. Lees verder »

 

7 oktober 2012
Zes Udense dammers presteren in de voorronden voor het BK

De voorronde voor de Brabantse jeugdkampioenschappen werden in Rosmalen afgewerkt. DOG nam deel met 5 pupillen en 1 welp. Lees verder »

 

4 oktober 2012
Eerste ronde individueel Brabants bekertoernooi in Uden gespeeld.

De eerste ronde van het toernooi om de Brabantse dambeker werd in Uden afgewerkt. Lees verder »

 

10 september 2012

DOG lijdt vriendschappelijke nederlaag

Traditioneel wordt aan het begin van elk damseizoen de vriendschappelijke wedstrijd tegen RDS gespeeld. Dit jaar vond de strijd plaats in Sint-Oedenrode, waar in een gezellige sfeer gedamd werd. Lees verder »

 

6 september 2012
Ruph Bhawanibhiek voor de 3e achtereenvolgende keer sneldamkampioen van Uden

De Udense senioren startten het damseizoen met het spelen van het sneldamkampioenschap van Uden. Net als in de twee voorgaande jaren bleek de Amsterdamse Udenaar Ruph Bhawanibhiek de sterkste. Lees verder »

 

30 augustus 2012

Start nieuwe seizoen

Het nieuwe damseizoen start voor de senioren van DOG weer op 30 augustus met de algemene ledenvergadering. Klik hier voor het verslag van deze vergadering.

Op 6 september wordt het sneldamkampioenschap van Uden gespeeld (ook Udenaren van buiten de club welkom!). Op ma. 10 september speelt DOG de jaarlijkse vriendschappelijke wedstrijd tegen RDS, dit jaar in Sint-Oedenrode en op donderdag 13 september begint de onderlinge competitie weer. Wekelijks in de Balans, Beatrixhof 470 vanaf 20.00 uur, nieuwe leden hartelijk welkom!

De jeugd start op woensdag 5 september (Kom In, Germenzeel 800) en donderdag 6 september (De Balans, Beatrixhof 470) weer met de wekelijkse clubavond. Ook daar: nieuwe leden welkom. Voor info: klik hier.

 

15 augustus 2012

DOG 1 naar hoofdklasse

Door een herindeling van de provinciale competitie komt DOG 1 komend seizoen in de Brabantse hoofdklasse uit. DOG 2 speelt in de tweede klasse. Lees verder »

 

1 juli 2012
Ratinglijst 2012/2013

Jaarlijks per 1 juli stelt de KNDB de ratings vast, waarmee dammers het jaar daarop de strijd aanbinden met hun tegenstanders. Een rating geeft de speelsterkte weer. Van elke officiële wedstrijd wordt bijgehouden hoe de dammer heeft gepresteerd t.o.v. zijn sterkere of zwakkere tegenstander. Dat laatste is dan weer afhankelijk van de rating van de tegenstander. Kortom: door veel te winnen (of remise te spelen tegen sterkere tegenstander) stijgt je rating. Klik hier voor de ratinglijst per 1 juli 2012.

 

27 juni 2012
Jeugd Uden sluit jaar af met daverende feestavond

Met de finaleronde voor het onderlinge jeugdkampioenschap en de uitreiking van de damdiploma’s sloten de jeugddammers het jaar af. Lees verder »

 

27 juni 2012
Harm Peerenboom jeugdkampioen DOG Uden

In een spannende finaleronde voor het jeugdkampioenschap wist Harm Peerenboom de onderlinge jeugdcompetitie te winnen door Dimitri Goossens te verslaan. Lees verder »

 

24 juni 2012
Jozef Donkers promoot de damsport in zijn woonwijk

Tijdens de jaarlijkse buurtfestiviteiten zette Jozef brutaalweg zijn kraampje op om de damsport te steunen en geld op te halen voor de jeugdafdeling. Lees verder »

 

16 juni 2012
Harm Peerenboom neemt revanche met winst in B-finale NK sneldammen

Na de teleurstellende prestatie op het NK welpen in Warffum ging Harm op herkansing in de finale van het NK sneldammen. Op knappe wijze wist hij de B-finale te winnen, waardoor hij zich in de eindrangschikking als 9e van Nederland klasseerde. Lees verder »

 

7 juni 2012
Jeugdspelers DOG halen damdiploma

Alle jeugdspelers van DOG Uden deden examen voor een damdiploma. Zij deden dit goed genoeg en slaagden allemaal. Lees verder »

 

31 mei 2012
Soender Kalpoe opnieuw damkampioen bij DOG Uden

Met nog drie wedstrijden te gaan is Soender Kalpoe voor de 15e keer damkampioen van Uden geworden. Een knappe prestatie, gezien de aanzienlijke tegenstand die hij dit jaar ondervond. Met een mooie overwinning op Jozef Donkers kwam Soender op 47 punten uit 27 wedstrijden en is door de concurrentie niet meer te achterhalen. Lees verder »

 

26 mei 2012
Bram Wansink en Kasper Wijt nemen deel aan NK Benjamins

Ondanks dat zij nog maar kort dammen, pakten Bram en Kasper de nodige punten in dit kampioenschap van spelers t/m 8 jaar. Lees verder »

 

19 mei 2012
Harm Peerenboom niet in vorm in finale NK welpen

In het verre Warffum werd Harm Peerenboom teleurstellend 18e en laatste. Lees verder »

 

26 april 2012
DOG-1 en DOG-2 tweede in eindstand eerste en tweede klasse

Beide teams van damvereniging DOG Uden eindigden in de provinciale clubcompetitie op de tweede plaats in de eindstand. Lees verder »

 

14 april 2012
Selina en Dimitri Goossens op nationale jeugddamdag

Zus en broer Goossens mochten Brabant vertegenwoordigen bij de nationale jeugddamdag in Harderwijk. Dimitri pakte met het welpenteam de bronzen medaille. Lees verder »

 

12 april 2012
Piet Gabriëls wint laddercompetitie 2011/2012

Met een remise tegen Antoon Verwijst stelde Piet Gabriëls zijn overwinning in de laddercompetitie 2011/2012 veilig. Lees verder »

 

20 / 22 maart 2012
DOG-1 en DOG-2 verliezen titel uit het oog

Door met 4-4 gelijk te spelen tegen De Amateurs 2,  heeft DOG-1 de kampioenskansen in de 1e klasse niet meer in eigen hand. DOG-2 werd kansloos voor de titel in de 2e klasse, door met 5-3 van TDV-3 te verliezen. Lees verder »

 

25 maart 2012
Harm Peerenboom sneldamkampioen van Brabant

Voor het eerst sinds tijden weer een Brabants kampioen bij DOG Uden. Harm Peerenboom uit Mariaheide pakte de sneldamtitel bij de welpen. Ook de andere jeugdspelers van DOG Uden presteerden uitstekend. Lees verder »

 

17 maart 2012
Harm Peerenboom haalt finale NK welpen

Met een tweede plaats in de halve finale NK welpen in Tilburg plaatste Harm Peerenboom zich gemakkelijk voor de finale, die op 19 mei gespeeld wordt. Lees verder »

 

1 maart 2012
DOG-1 wint, DOG-2 verliest

DOG-1 behaalde een belangrijke 5-3 overwinning op Micone 2. DOG-2 zocht revanche tegen RDS-2, maar kreeg het deksel op de neus. Lees verder »

 

7 februari 2012
DOG-1 krijgt tik op neus, DOG-2 speelt gelijk

Koploper DOG-1 kreeg in de eerste klasse klappen van HED-3. DOG-2 kwam tegen BDO niet verder dan een gelijkspel. Lees verder »

 

5 februari 2012
Harm en Dimitri in de top bij de Brabantse kampioenschappen

Met prima overwinningen plaatsen Harm Peerenboom en Dimitri Goossens zich voor de A-finales van de Brabantse damkampioenschappen voor welpen. Uiteindelijk eindigde zij op plaats 3 en 4. Lees verder »

 

22 januari 2012
Mooie resultaten jeugdspelers in voorronden Brabants kampioenschap

Met twee pupillen en 6 welpen was DOG Uden één van de grootste leveranciers van jong damtalent aan de Brabantse jeugdkampioenschappen. Lees verder »

 

19 januari 2012
Udense damteams doen goede zaken

Zowel DOG-1 als DOG-2 wonnen deze week in de provinciale bondscompetitie. Het eerste team versloeg medekoploper HED2 en zette daarmee duidelijke kampioensaspiraties neer. Lees verder »

 

4 januari 2012
Nieuwjaarstoernooi DOG-Uden levert de jeugd veel lol op

Traditioneel begint DOG-Uden het jaar met een activiteit voor de eigen jeugd. Lees het verslag en bekijk de foto »

 

 

27 december 2011
Harm Peerenboom wint jeugdtoernooi HED bij de welpen

Apetrots waren we! Drie spelers bij de eerste vijf in de afdeling welpen bij het jeugdkersttoernooi van HED Rosmalen. Lees verder »

 

22 december 2011

Ruph Bhawanibhiek wint kerstsneldamtoernooi, Soender Kalpoe clubkampioen

Voor de tweede keer op rij won Ruph Bhawanibhiek de finale van het sneldammen van Soender Kalpoe. Lees verder »

 

17 december 2011
Frank Teer Brabants damkampioen

Frank Teer, speler van HED Rosmalen, is Brabants kampioen 2011 geworden. Lees meer »

 

9/12 december 2011

DOG-1 én DOG-2 behalen overwinning

Een grote overwinning van DOG-2 op OSDO-2 uit Dongen: 7 – 1. Enkele dagen later deed DOG-1 het dunnetjes over tegen OSDO-1: 5 – 3. Lees meer »

 

17 november
DOG-1 wint, DOG-2 speelt gelijk

Een grote overwinning op medekoploper TDV-2 en een gelijkspel tegen koploper TDV-3, beide Udense teams boekten een uitstekend resultaat. Lees meer »

 

10 november

Arno Bloks brengt Damblokscombinaties 2 uit

Na de succesvolle uitgave van Damblokscombinaties 1 presenteerde Arno Bloks tijdens de clubavond van DOG het tweede deel van zijn boek. Lees meer »

 

10 november

Na de onnodige nederlaag tegen RDS revancheerde DOG-2 zich met een mooie 6 - 2 overwinning op BDO-1 uit Oss. Lees meer »

 

31 oktober
DOG-1 wint, DOG-2 verliest

Ruime winst voor het eerste team van DOG, maar een verrassende en dure nederlaag voor het tweede team. Lees meer »

 

27 oktober
Jeugd DOG komt sterk voor de dag tegen HED

Met 9 jeugdspelers en 4 begeleiders trok DOG naar Rosmalen om daar een clubwedstrijd te spelen tegen het sterke HED. Lees meer »

 

 

22 oktober

Udenaren lijken kansloos voor Brabantse titel

De eerste ronde van het Brabants damkampioenschap werd in Dongen afgewerkt. De DOG-ers Joop Achterstraat en Arno Bloks werden in 2010 1e en 2e in de eerste klasse. Dit jaar echter wordt het toernooi niet met de gebruikelijke 2 uur bedenktijd per speler afgewerkt, maar volgens het rapidsysteem (een vorm van sneldammen).

Joop en Arno zijn blijkbaar minder bedreven in het sneldammen, want ze moesten genoegen nemen met 4 punten uit 5 wedstrijden, een plaats in de middenmoot. Er wordt op 17 december nog een tweede ronde gespeeld, maar de achterstand op de koplopers is 3 punten. Dit maakt Udense titel vrijwel onmogelijk.

Ad Peerenboom deed dit jaar voor het eerst mee, en wel in de tweede klasse. Hij voldeed met 2 punten uit 5 wedstrijden aan de verwachtingen. In deze klasse leken er titelkansen te zijn voor Martien van Erp. Met 4 punten uit 5 wedstrijden wist hij deze verwachting echter niet waar te maken.

 

20 oktober 2011 DOG 1 speelt gelijk tegen De Schuivers

Op 20 oktober kruisten DOG 1 en De Schuivers 1 uit Bakel de degens. Lees meer »

 

13 oktober 2011

Andy Driessen wint de allereerste ladderprijs

Sinds september krijgt de jeugd van DOG elke 14 dagen damproblemen op te lossen. Met goede oplossingen worden punten verdiend. Volgens de spelregels wordt de ladderprijs gewonnen door de speler die drie ronden bovenaan staat. En dat is Andy Driessen, die met 11 punten de anderen voorbleef. Hij won met zijn prestatie een boek met maar liefst 600 damproblemen. Gefeliciteerd, Andy!

Andy ontvangt de prijs van Ad Peerenboom  Andy Driessen ontvangt zijn prijs van Ad Peerenboom.

 

13 oktober 2011

Antoon Verwijst brengt prachtig damboek uit

 

Antoon Verwijst, erelid   Antoon Verwijst.

Antoon Verwijst, erelid van DOG, heeft een aantal van zijn damherinneringen te boek gesteld. Van de partijen, die hij in de jaren ’50 en ’60 voor ODI speelde, zette hij een aantal leuke en leerzame fragmenten op een rij.

ODI was de Udense damvereniging in die jaren. In eerste instantie stelde Antoon het boek samen voor familiele-den en goede kennissen. Het blijkt echter om een leuk samengesteld werk te gaan met namen uit de damwereld, die ook bij andere regionale dammers herinneringen oproepen.

Vandaar dat besloten werd de boeken voor drie euro te verkopen, waarbij de opbrengst in z’n geheel bedoeld is voor de clubkas van DOG. Op 13 oktober startte de verkoop voor de DOG-leden. De belangstelling was zo groot, dat de eerste druk direct uitverkocht was.

Wilt u ook in het bezit komen van dit leuke damboek met zo’n 70 dam-fragmenten? De tweede druk is inmiddels klaar en u kunt bestellen via info@dog-uden.nl (prijs € 3,-).

 

5 oktober 2011

Tweede groep jeugddammers van start

Op woensdag 5 oktober startte in wijkcentrum Kom In een nieuwe jeugdgroep met 6 enthousiaste dammertjes. Dimitri en Selina kwamen van de donderdaggroep van vorig jaar over, Kris, Niek, Thomas en Kasper waren nieuw. Na wat uitleg werd er gedamd, dat de spetters ervan afvlogen.

Voortaan kan de jeugd elke donderdag in wijkcentrum de Balans of elke woensdag in wijkcentrum Kom In terecht voor een gezellig damuurtje (18.45 – 19.45 uur).

 

29 september 2011

DOG 2 verslaat HSDV 1

DOG 2 begon de provinciale competitie met een knappe overwinning. Lees meer »

 

25 september 2011

DOG trekt aandacht tijdens koopzondag

Afgelopen zondag 25 september konden verenigingen zich presenteren aan het Udens publiek tijdens de koopzondag. Dankzij de inzet van Jozef Donkers was DOG daar ook vertegenwoordigd. Lees het verslag »

 

24 september 2011

Jeugd DOG presteert in Reeuwijk

Op 24 september namen drie Udense jeugddammers deel aan een jeugdtoernooi in Reeuwijk. Zie voor een verslag de jeugdactiviteiten »

 

22 september 2011

DOG 1 begint met winst

De dammers van het eerste team van DOG hebben hun eerste bondswedstrijd gewonnen. Klik hier voor een verslag.

 

3 september 2011

Bloks en Donkers succesvol in Eindhoven

Tijdens het jaarlijks sneldamtoernooi van PSV Eindhoven eindigde Arno Bloks als tweede in de provinciale hoofdklasse. Jozef Donkers wist eenzelfde klassering te behalen in de provinciale tweede klasse.

 

1 september 2011

DOG verslaat RDS

Jaarlijks spelen DOG en RDS aan het begin van het seizoen een vriendschappelijke wedstrijd. Dit jaar troffen beide teams elkaar op 1 september in Uden. Met 11 tegen 11 spelers (waarbij de DOG-ers Piet Gabriëls en Ad Peerenboom, die bij beide clubs dammen, deel uitmaakten van het RDS-team uit Sint-Oedenrode) kon RDS geen potten breken. De eindstand werd 15-7 voor DOG. Belangrijker dan de winst was echter de goede sfeer waarin de avond verliep; een geslaagd begin van het damseizoen voor beide clubs!

 

25 augustus 2011
Bhawanibhiek wint sneldammen, Kalpoe clubkampioen

Het jaarlijkse sneldamkampioenschap van DOG Uden is gewonnen door oud-Udenaar en oud-DOG-er Ruph Bhawanibhiek, die als gastspeler aan het toernooi deelnam. Soender Kalpoe werd tweede en daarmee clubkampioen. Jozef Donkers leverde een knappe prestatie door als derde te eindigen. Hij bleef een andere gastspeler, Wim Goossens, net voor.

 

31 juli 2011
Udenaren dammen de Nijmegen Open

De Nijmegen Open, een vermaard damtoernooi met internationale deelname, werd dit jaar van 24 t/m 31 juli gespeeld. Aan dit zware toernooi, waar op diverse dagen twee partijen gedamd moesten worden, namen vier Udenaren deel. Lees verder »

 

1 juli 2011
Nieuwe ratings bekend

De rating per 1 juli is de rating, die het komende damjaar gehanteerd wordt. Lees verder »

 

26 juni 2011

Arno Bloks stunt tegen Ton Sybrands

Arno Bloks zorgde voor een daverende verrassing door Ton Sijbrands in een simultaan op remise te houden. Lees het verslag »

 

16 juni 2011

          1. Soender Kalpoe clubkampioen DOG

           Soender Kalpoe is voor de tweede achtereenvolgende keer (en voor de veertiende keer in het totaal) clubkampioen van DOG geworden. Zie verslag »

          2. Jeffrey Pals wint laddercompetitie

           Jeffrey Pals heeft de laddercompetitie 2010/2011 op zijn naam geschreven. Zie verslag »

 

17 maart 2011
Soender Kalpoe topscorer Brabantse hoofdklasse

Op 17 maart sloot de PNDB de bondscompetitie af met een slotronde in Sint-Michielsgestel. In de hoofdklasse wist DOG-1 weinig te bereiken met een één na laatste plaats. Toch was er echter Udens succes. Door in de laatste ronde remise te spelen tegen Toon Dielen van TDV Tilburg, stelde Soender Kalpoe zijn topscoorderspositie in de hoofdklasse veilig. De kopman van DOG behaalde in de bondscompetitie 11 punten uit 7 wedstrijden. Hij deed dat door knappe overwinningen op sterke tegenstanders te boeken en hield gerenommeerde topspelers achter zich.